Home   Nieuws   Hartelief   Boeken   Contact  

Nieuws
13 Juni 2022

Naar Texel voor een bijzondere schrijfvakantie  

  

Op 13 juni a.s. is het zover! Dan ga ik een midweek met meerdere deelnemers naar een prachtige en rustgevende locatie op Texel. Hier schrijft elke deelnemer een kort verhaal wat zich afspeelt op het eiland. De begeleiding is in handen van bestsellerauteur en schrijfdocent Marelle Boersma en Jan Kostelijk. De verhalen worden gepubliceerd in alweer de vierde Eilandbundel. Dus ook na de schrijfweek houdt het niet op! Op Texel inspiratie opdoen en schrijven en na Texel komt nog uiteindelijk de boekpresentatie.
Is dit bijzonder of niet?!


Marelle Boersma en haar man Jan Kostelijk
Website Marelle Boersma


10 Mei 2022

In de nieuwsbrief van "ZijActief, Limburgs vrouwennetwerk" staan een aantal activiteiten die door Zijactief gepland zijn in de maanden april, mei en juni 2022. Op 10 Mei 2022 staat de volgende activiteit gepland:
   Activiteit:   Lezing door schrijfster Renée Gellings
   Locatie:    Café Zaal De Schuur te Merum
   Aanvang:  20.00 uur Introducés welkom
Deze avond zal Renée enkele verhalen voorlezen uit haar boek Hartelief. Dit is een verhalenbundel vol ontspannende, ontroerende, aangrijpende en herkenbare korte verhalen. Verhalen uit het leven gegrepen.


3 November 2021

In het weekblad Via Limburg van Roermond staat een artikel over het boek 'Hartelief'.
Door te klikken op de foto hiernaast krijgt u het krantenartikel groter te zien.
19 Augustus 2021

Voorlezen voor ouderen in Woonzorgcentrum Herten. Onze hond Douwe, alias Witje, gaat ook mee. Hij dient als figurant in het aangrijpende verhaal uit de bundel Hartlief, Komt wel goed Witje. Daarna is er gelegenheid voor de ouderen om Douwe te aaien of te knuffelen.


Een impressie van de voorleesmiddag

Donderdag 19 augustus jl. heb ik enkele verhalen voorgelezen uit mijn verhalenbundel Hartelief voor de ouderen van Woonzorgcentrum Herte. Het was ontzettend mooi om te doen. Wat een middag! Als afsluiter las ik het aangrijpende verhaal 'Komt wel goed Witje' voor. Een verhaal over broodfok en asielhond Witje die een intriest leven heeft gehad totdat hij definitief een 'gouden mand' kreeg. Na afloop vroeg ik aan de ouderen of ze wilden weten hoe het nu met Witje ging. Iedereen wilde het weten. Ik liep even weg, zogenaamd naar het toilet, en kwam met mijn eigen hond Douwe, alias Witje, terug. De verrassing en vreugde was enorm. Daar doe je het toch voor! Iedereen kon en wilde hem aaien en 'Witje' vond het zelf ook geweldig. Een zeer geslaagde dag die op verzoek wordt vervolgd!

 


1 Augustus 2021:

Vanaf 1 augustus is deze website van Renée online!


12 Juli 2021:

Boeklancering van alweer het derde boek van schrijfster Renée Gellings. Meer informatie over het boek 'Hartelief' vindt u onder het tabblad 'Hartelief' op deze website.


3 april 2019

Media bericht in Via Limburg. Van de hand van schrijfster Renée Gellings is onlangs kinderboek 'Eros en zijn vrienden' verschenen. Het is een vervolg op 'Eros, de hond met de witte sjaal' dat ze in het najaar van 2017 uitbracht. Het boek kan troost bieden als kinderen afscheid moeten nemen van hun huisdier. Het levensverhaal van Eros is nu, volgens de schrijfster, compleet. Meer info over deel 1 en deel 2 en over Eros vindt u hier op Facebook:  
Door te klikken op de foto hiernaast krijgt u het krantenartikel groter te zien.


25 oktober 2017

Media bericht in Via Limburg. De in Herten woonachtige Renée Gellings heeft het levensverhaal van haar inmiddels overleden hond Eros, een Schotse collie tricolor, beschreven in een kinderboek. Zaterdag 4 november om 11.00 uur leest ze voor uit 'Eros, de hond met de witte sjaal' bij boekhuis De kleine Tovenaar aan de Hoekstraat 3 in Maasniel.
Door te klikken op de foto hiernaast krijgt u het krantenartikel groter te zien.