Home   Nieuws   Hartelief   Boeken   Contact  


   

Hartelief

Hartelief is een verhalenbundel vol ontspannende, ontroerende, aangrijpende én herkenbare korte verhalen. Verhalen uit het leven gegrepen! De rode draad in de verhalen is liefde en vriendschap. Fictie en non-fictie wisselen zich af, net als de romantiek, drama én humor.
Enkele verhalen zijn geïnspireerd door waargebeurde feiten uit het leven van de schrijfster of uit haar naaste omgeving. Haar bewogen hart voor onze kwetsbare jeugd in deze toch al turbulente tijd, heeft haar geïnspireerd om de vaak schrijnende omstandigheden in hun leven te belichten. Zowel ouders als jongeren krijgen hierdoor een kijkje in elkaars leven. Deze verhalen worden afgewisseld met fictieve grappige en aandoenlijke verhalen. Kortom; verhalen die je hart raken!

Thema’s die voorbijkomen in de verhalen; Huiselijk geweld, Borderline, Verdovende middelen, kwetsbare kinderen en speciaal onderwijs, asielhonden, ontrouw, conflict op de werkvloer.
Deze heftige onderwerpen worden afgewisseld met grappige verhalen over o.a. Madelief, een etalagepop die allesbehalve lief is en Harrie en Marrie, twee zwarte huisspinnen die een relatie met elkaar krijgen.

Uitgever: Brave New Books
Bestellen: Hartelief
Uitgegeven: 12 juli 2021
ISBN-nummer: 9789464353389
Paperback
Aantal pagina's: 142
De prijs is: € 18,50
   

Eros, de hond met de witte sjaal, deel 2

Dit tweede deel beschrijft de avonturen van Eros vanaf de eerste dag dat hij in ons gezin komt. Het wordt al snel duidelijk dat Eros nog nooit andere hondenrassen, boerderijdieren of andere diersoorten heeft ontmoet. De dieren die hij leert kennen, hebben al snel door dat Eros nog veel moet leren. Ze worden zijn vriendjes. Eros ontmoet ook zijn eerste grote liefde, Floortje, een Friese Stabij. Het einde van het kinderboek beschrijft de laatste levensjaren van Eros waarin hij het steeds moeilijker krijgt met zijn gezondheid. Als Eros aanvoelt dat hij snel naar de hondenhemel zal gaan, bereidt hij Isa, zijn tweede grote liefde, voor op hun naderend afscheid. Hij vraagt Isa of ze bij hem wil zijn op het moment dat hij naar de hondenhemel moet gaan. Dan breekt de dag aan dat Eros naar de hondenhemel gaat. Daar aangekomen ziet hij iets wat hij nooit had durven dromen. Het is een verrassende ontknoping. Eén ding is zeker: er is grote blijdschap in de hondenhemel!

Uitgever: Boekenbent
Bestellen: Eros deel 2
Uitgegeven in 2018
ISBN-nummer: 9789463282451
Paperback met foto’s in kleur
Geschikt voor de leeftijd van 7-10 jaar
Aantal pagina's: 66
De prijs is: € 17,50   


Eros, de hond met de witte sjaal, deel 1

Dit boek vertelt het verhaal van de eerste twee jaren van Eros, een Schotse collie. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Eros groeit korte tijd op samen met zijn moeder en broertjes en zusjes. Hij beleeft allerlei avonturen. Totdat hij op een dag onderzocht wordt door een dierendokter en blijkt dat hij een erfelijke ziekte heeft aan zijn heupen. Hij mag daarom nooit een papahond worden en dus is hij hierdoor niet meer van grote waarde. Dat is ook de reden dat hij tot drie maal toe naar een andere eigenaar moet. Zijn allergrootste wens is om ooit voor altijd ergens te mogen blijven wonen. Bij een gezin waar ze met hem spelen, met hem knuffelen en van hem houden zoals hij is, een maatje voor het leven! Zal zijn allergrootste wens uitkomen?

Uitgever: Boekenbent
Bestellen: Eros deel 1
Uitgegeven in 2017
ISBN-nummer: 9789463281348
Paperback met illustraties in kleur
Geschikt voor de leeftijd van 4-7 jaar
Aantal pagina's: 54
De prijs is: € 16,95